Forum

Forum

admin
admin
Искам да направя пъ...

Notifications
Clear all

Искам да направя първата крачка, но ме е страх

7 Мнения
2 Анонимковци
0 Reactions
128 Видяно
(@Anonymous)
New Member Анонимко

Здравейте! Казвам накратко, непълнолетна съм, на 15, от тази година съм в ново училище, като имам прекрасни приятели и учители, които ми помогнаха бързо да преодолея притесненията си, относно новата среда.
Имам една учителка по музика, която ми е като втора майка, много е добра и изключително много ме мотивира да свиря, за първи път от много време насам съм се захванала толкова сериозно с пианото (в това училище има музикална паралелка, в която всеки е специализиран а нещо. Аз свиря на пиано. )
Въпросната госпожа има две деца, дъщеря на седем години, и син, който е на моята възраст и именно в него съм влюбена, обаче работата е там, че не се познаваме лично.
Нито толкова, че да бъдем приятели във фейсбук.
Аз знам почти всичко за него, тъй като да си призная, обичам да дебна профилът му, да разглеждам снимките му и да чета информация за него, както и изключително много се вълнувам, когато имам урок с госпожата и той й звънне.
Гласът му направо ме омайва.
Та така, много искам да се запозная с него.
Досега съм го виждала само като публика в един от концерти концертите ми, но нямах шанс дори да отида да го заговоря, защото той беше там за много кратко време.
Много искам да се запозная с него, и имам сигурно около хиляди планове за това.
Един от тях е да го проследя, понеже знам и къде живее и къде учи, и с какво пътува до училище, да използвам неговото голямо междучасие (той е втора смяна, аз съм първа. ) като повод да го заговоря в някое магазинче, в което да отиде с приятели.
Другият вариант е да го изчакам на перона на метрото някой път.
Но, някак си, много искам да го направя, но и много ме е страх, ако госпожата разбере или ако той самият ме хване да го шпионирам.
Моля ви, кажете ми как да постъпя, вече започвам да се отчайвам!

Posted : 14/06/2019 11:12 pm
(@Някой)
Eminent Member Анонимко

Шпионирането и преследването е доста крайна фаза на мания и обсебване към даден човек. Няма нужда да изпадаш в такива крайности. По-добрия вариант може би е, ако в удобен момент намекнеш на госпожата ти, че ще се радваш ако те запознае с децата си. Ако просто изскочиш от някъде и му кажеш, че майка му ти преподава по музика според мен може да се постресне. Освен това сега си влюбена в някакъв въображаем образ който си си изградила без да го познаваш лично като характер. И естествено е много важно и той самият дали ще те хареса, така, че се опитай да успокоиш малко топката и да не се привързваш толкова силно към човек, който още не си опознала. Понякога реалността се разминава с фантазиите ни. Опитай да се запознаеш с него чрез госпожата ти, но без да и споделяш, че го харесваш. Аз така мисля, че ще бъде най-добре.

Posted : 20/06/2019 3:02 pm
(@Ана)
Active Member Анонимко

Според мен най-добрия вариант е ако имате някой общ познат да ви запознае. Не е нужно госпожата ти да знае, възможно е и нищо да не се получи. Ако стане нещо сериозно госпожата ти би се радвала, че познава приятелката на сина си.

Posted : 20/06/2019 4:24 pm
(@Tsvetentseto)
New Member Анонимко

Благодаря за идеята! Имаш право, трябва малко да се успокоя. Следващият път ще измисля нещо, с което да й намекна.

Posted : 20/06/2019 7:32 pm
(@Tsvetentseto)
New Member Анонимко

Благодаря! Имаш право. Честно казано малко се притеснявам да питам общите ни познати, защото има опастност да му кажат, но може и да намекна на госпожата, че ще се радвам ако ни запознае с него някой път,както ми предложи Някой, естествено, не твърде очевидно.

Posted : 20/06/2019 7:34 pm
(@mirekk)
Member

Прекрасно нещо е любовта 🙂 Шпионирането не е вариант, това е вмешателство в личното пространство и наистина не е необходимо да прекрачваш тази граница. Вариант е просто да разговаряш с госпожата си или сама да се опиташ да се свържеш чрез социалните мрежи с въпросното момче. Така по свой собствен начин ще извоюваш и насочиш неговото внимание върху себе си. Във всички случаи не забравяй, че първо трябва да опознаеш младежа и чак след известен период, когато се почувтваш сигурна в себе си и в собствените си предстви за него, чак тогава говорим за чувства. Иначе до тогава.. До тогава всичко е в представите ни, под формата на илюзия.. Нещо като приказка за един перфектен непознат...

Posted : 09/09/2019 6:03 pm
(@Tsvetentseto)
New Member Анонимко

Благодаря ти страшно много за съвета! Обаче, как да се свържа с него?
Притеснявам се да му пратя покана, защото може и да не я приеме, не съм сигурна че ме помни.
Иначе, отново, много ти благодаря!

Posted : 28/09/2019 11:15 am

Коментирай

Име на автора

Email

Заглавие *

Preview 0 Revisions Saved
Share: