Искам да направя първата крачка, но ме е страх

Здравейте! Казвам накратко, непълнолетна съм, на 15, от тази година съм в ново училище, като имам прекрасни приятели и учители, които ми помогнаха бързо да преодолея притесненията си, относно новата среда.
Имам една учителка по музика, която ми е като втора майка, много е добра и изключително много ме мотивира да свиря, за първи път от много време насам съм се захванала толкова сериозно с пианото (в това училище има музикална паралелка, в която всеки е специализиран а нещо. Аз свиря на пиано. )
Въпросната госпожа има две деца, дъщеря на седем години, и син, който е на моята възраст и именно в него съм влюбена, обаче работата е там, че не се познаваме лично.
Нито толкова, че да бъдем приятели във фейсбук.
Аз знам почти всичко за него, тъй като да си призная, обичам да дебна профилът му, да разглеждам снимките му и да чета информация за него, както и изключително много се вълнувам, когато имам урок с госпожата и той й звънне.
Гласът му направо ме омайва.
Та така, много искам да се запозная с него.
Досега съм го виждала само като публика в един от концерти концертите ми, но нямах шанс дори да отида да го заговоря, защото той беше там за много кратко време.
Много искам да се запозная с него, и имам сигурно около хиляди планове за това.
Един от тях е да го проследя, понеже знам и къде живее и къде учи, и с какво пътува до училище, да използвам неговото голямо междучасие (той е втора смяна, аз съм първа. ) като повод да го заговоря в някое магазинче, в което да отиде с приятели.
Другият вариант е да го изчакам на перона на метрото някой път.
Но, някак си, много искам да го направя, но и много ме е страх, ако госпожата разбере или ако той самият ме хване да го шпионирам.
Моля ви, кажете ми как да постъпя, вече започвам да се отчайвам!

6
Коментирай историята

avatar
3 Коментара за историята
3 Отговори на коментари
2 Последователи
 
Коментари с реакции
Най-горещи коментари
5 Автори на коментари
TsvetentsetoМиро РахневTsvetentsetoАнаНякой Последно коментирали
  Абониране за известия  
нови стари най-коментирани
Известяване за
Миро Рахнев
Психолог
Миро Рахнев

Прекрасно нещо е любовта 🙂 Шпионирането не е вариант, това е вмешателство в личното пространство и наистина не е необходимо да прекрачваш тази граница. Вариант е просто да разговаряш с госпожата си или сама да се опиташ да се свържеш чрез социалните мрежи с въпросното момче. Така по свой собствен начин ще извоюваш и насочиш неговото внимание върху себе си. Във всички случаи не забравяй, че първо трябва да опознаеш младежа и чак след известен период, когато се почувтваш сигурна в себе си и в собствените си предстви за него, чак тогава говорим за чувства. Иначе до тогава.. До тогава… Прочети повече »

Tsvetentseto
Анонимен
Tsvetentseto

Благодаря ти страшно много за съвета! Обаче, как да се свържа с него?
Притеснявам се да му пратя покана, защото може и да не я приеме, не съм сигурна че ме помни.
Иначе, отново, много ти благодаря!

Ана
Анонимен
Ана

Според мен най-добрия вариант е ако имате някой общ познат да ви запознае. Не е нужно госпожата ти да знае, възможно е и нищо да не се получи. Ако стане нещо сериозно госпожата ти би се радвала, че познава приятелката на сина си.

Tsvetentseto
Анонимен
Tsvetentseto

Благодаря! Имаш право. Честно казано малко се притеснявам да питам общите ни познати, защото има опастност да му кажат, но може и да намекна на госпожата, че ще се радвам ако ни запознае с него някой път,както ми предложи Някой, естествено, не твърде очевидно.

Някой
Анонимен
Някой

Шпионирането и преследването е доста крайна фаза на мания и обсебване към даден човек. Няма нужда да изпадаш в такива крайности. По-добрия вариант може би е, ако в удобен момент намекнеш на госпожата ти, че ще се радваш ако те запознае с децата си. Ако просто изскочиш от някъде и му кажеш, че майка му ти преподава по музика според мен може да се постресне. Освен това сега си влюбена в някакъв въображаем образ който си си изградила без да го познаваш лично като характер. И естествено е много важно и той самият дали ще те хареса, така, че се… Прочети повече »

Tsvetentseto
Анонимен
Tsvetentseto

Благодаря за идеята! Имаш право, трябва малко да се успокоя. Следващият път ще измисля нещо, с което да й намекна.

Categories

09.09.2019 15:03

28.09.2019 11:15

20.06.2019 13:24

20.06.2019 16:34

20.06.2019 12:02

20.06.2019 16:32

  • 09.09.2019 15:03
  • 28.09.2019 11:15
  • 20.06.2019 13:24
  • 20.06.2019 16:34
  • 20.06.2019 12:02
  • 20.06.2019 16:32